orodjeindom

Za Vas smo izdelali novo spletno trgovino. Uživajte v spletnih nakupih. Vprašanja nam lahko pošljete na mail #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM#

IZJAVA O VAROVANJU ZASEBNOSTI


Spoštovani uporabnik,


V podjetju Vertles d.o.o., ki upravlja s spletno stranjo in znamko Orodjeindom, spoštujemo vašo zasebnost in si prizadevamo, da obiskovalcem spletne strani zagotovimo največjo zaščito osebnih podatkov ter varujemo vaše osebne podatke. Ta izjava vam nudi tudi pojasnila o:


• Upravljalcu vaših osebnih podatkov
• Obisku spletne trgovina Orodjeindom
• Katere osebne podatke zbiramo in za kakšne namene
• Pravni podlagi zbiranju podatkov
• Roku za hrambo vaših osebnih podatkov
• Razkritju ali prenosu vaših osebnih podatkov tretjim osebam
• Vaših pravicah
• Varnosti osebnih podatkov
• Piškotkih in podobnih tehnologijah


Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe, povezane z varstvom osebnih podatkov.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja (www.orodjeindom.si) in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Poslujemo skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov, zlasti z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).


Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM# ali pisno na naslov Vertles d.o.o., Industrijska cesta 60, 5000 Nova Gorica.


Upravljalec vaših osebnih podatkov


Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo preko naše spletne strani, je Vertles d.o.o., Industrijska cesta 60, 5000 Nova Gorica, matična številka 3454452000, davčna številka: SI 89244052, elektronski naslov: #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM#, telefonska številka: 051 214 650.


Obisk spletne trgovine orodjeindom.si


Ob vašem obisku spletne strani orodjeindom.si zbiramo določene podatke in sledimo vašim dejavnostim na spletu z namenom zagotavljanja delovanja, kakovosti in spremljanja splošnih statističnih informacij. Beležimo tudi podatke, povezane z vašo napravo in vašim operacijskim sistemom, vašim naslovom IP, spletnimi stranmi ali oglasi, ki jih vidite, podrobnostmi o vaših obiskih naših spletnih vsebin in družbenih omrežij, oglaševalskimi ali podobnimi identifikatorji ter vašimi spletnimi dejanji. Ti podatki so zbrani na avtomatizirane načine, kot so piškotki, piškotki tretjih oseb, spletni strežniki, slikovne pike in spletne oznake, in z demografskimi sredstvi, povezanimi s področji zanimanja in vsebinami, ko vizualizirate naše vsebine, uporabljate naše aplikacije, družbena omrežja, se obrnete na nas na kakršenkoli način ali z aplikacijo, odprete e-poštna sporočila, ki vam jih pošljemo ali jih v našem imenu pošljejo tretje osebe, in ko obiščete spletne strani ali omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi. Vzpostavimo lahko povezave med podatki, ki smo jih zbrali na avtomatizirane načine, kot so vaši podatki in vaša zgodovina brskanja, in drugimi z vami povezanimi podatki, ki smo jih pridobili.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris po elektronski pošti na #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM#. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


a.)Povezave do tujih spletnih strani in družbena omrežja


S spletne strani orodjeindom.si vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo te spletne strani lastne politike zasebnosti, za katere podjetje Vertles d.o.o. ne odgovarja in ki so neodvisne od politike zasebnosti podjetja Vertles d.o.o..
Nekatera naša spletna mesta in aplikacije uporabnikom omogočajo objavo lastnih vsebin. Vedite, da so vse vsebine, objavljene na naših družbenih omrežjih, vidne javnosti, zato bodite pozorni glede objavljanja določenih osebnih podatkov na teh omrežjih, kot so finančni podatki, vaš naslov in kakršnekoli zdravstvene težave. Nismo odgovorni za dejanja drugih oseb, če na katerikoli od naših platform družbenega omrežja objavite svoje osebne podatke.
Prav tako lahko podjetje Vertles d.o.o. prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družbena omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja ciljano oglaševanje blagovne znamke Orodjeindom na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih parametrov ali obiska spletne strani orodjeindom.si. Ta omrežja uporabljajo informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim interesom.
Dobavitelji aplikacij, orodij, pripomočkov in vtičnikov tretjih oseb na naših spletnih mestih in v aplikacijah ter spletna mesta in omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi (kot so oglaševalska omrežja, partnerji za digitalno oglaševanje in platforme družbenih medijev), lahko prav tako uporabljajo avtomatizirane načine in demografske načine, povezane s področji zanimanja in konteksta, za zbiranje z vami povezanih podatkov, kot so vaše interakcije s temi funkcijami, ob tem pa sledijo vaši dejavnosti na spletu, nenehno in prek spletnih mest tretjih oseb. Te podatke zbirajo neposredno dobavitelji, ki so tretje osebe (poleg podatkov, ki jih zbiramo sami), zanje pa se uporabljajo njihovi pravilniki. Če to dovoljuje veljavna zakonodaja, nismo odgovorni za prakse teh tretjih oseb in dobaviteljev.

b.) Vsebine, ki jih ustvarjate sami


Uporabniki lahko na spletni strani orodjeindom.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni objavi mnenja navede tudi vaše ime in kraj. To sicer še ne omogoča identifikacije stranke, kljub temu pa morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za namene trženja objavljeno na Facebook ali Instagram strani Orodjeindom.
Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo samo prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. pošiljanje elektronske pošte na #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM# , ob spletnem naročilu, vaše posredovanje posebnih zahtev glede izdelkov ipd.).


Katere osebne podatke zbiramo in za kakšne namene


1. Za namene pošiljanja obvestil in trženjskih aktivnosti

O vas zbiramo naslednje podatke: ime in priimek, naslov in poštno številko s krajem, mobilno številko in elektronski naslov. Marketinška obvestila vam bomo pošiljali na podlagi vaše privolitve. Od prejemanja navedenih obvestil se lahko kadarkoli odjavite skladno z navodili za odjavo v posameznih prejetih obvestilih.


2. Za namene prodaje izdelkov v naši spletni trgovini kot tudi za namene izpolnjevanja naših obveznosti in pravic iz tega naslova

Vaše osebne podatke obdelujemo za izdelavo naročila, sklenitev prodajne pogodbe za blago, posredovanje elektronskega sporočila, ki potrjuje vaše naročilo, ter za izvedbo te pogodbe (dostava, plačilo kupnine in stroškov, prejemanje in reševanje reklamacij).


O vas zbiramo naslednje podatke: ime in priimek, naslov in poštno številko s krajem, mobilno številko, elektronski naslov, številka naročila, datum naročila, način plačila, naslov plačnika, naslov za dostavo, podatke o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa).

V tem primeru vaše osebne podatke zbiramo za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste vi kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe, v redkih primerih pa tudi na podlagi naših lastnih zakonitih interesov (npr. zaradi zavarovanja naših pravnih interesov, uveljavljanja pravnih zahtevkov, iz naslova zmanjševanja ali preprečevanja nastanka škode ipd.).


3. Za namene neposrednega komuniciranja z vami 

O vas zbiramo osnovne osebne podatke, kot so ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonska številka, kot tudi podatke iz naslova podpore strankam (vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu), vaše fotografije, videoposnetke in komentarje, ki nam jih sami pošljete ali jih objavite; podatke z družbenih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družbenih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook strani Orodjendom; vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete z namenom svetovanja ali izvedbe nakupa v vašem imenu po telefonu s klicem na telefonsko številko 051 214 650 (kot so ime, priimek, telefonska številka, naslov za dostavo in drugi podatki, potrebni za izvedbo nakupa po telefonu), pri čemer se telefonski klic ne snema; vašo telefonsko številko (z izjemo plačljivih komercialnih številk ali številk izven Slovenije), na katero vam vrnemo nedogovorjeni klic s številke 051 214 650 – v tem primeru vaše številke ne hranimo in jo uporabimo izključno za povratni klic; druge podatke, ki nam jih posredujete v kontekstu svojega samoiniciativnega povpraševanja (ko iščete ustrezne izdelke), oziroma podatke, ki nam jih posredujete in se nanašajo na obdelavo vašega povpraševanja, reklamacije in drugih zahtevkov. Te podatke potrebujemo samo v času razreševanja vašega zahtevka in jih ne hranimo.


Vaše, v tej točki navedene, osebne podatke bomo obdelovali na podlagi našega zakonitega interesa (sledljivost vsebine komunikacije in izboljšanje naše ponudbe). Če želite, lahko komunikacijo z nami kadarkoli prekinete in tudi zahtevate izbris svojih osebnih podatkov. V nasprotnem primeru bomo vaše podatke hranili do izpolnitve namena, zaradi katerega so bili zbrani, praviloma do zaključka komunikacije oz. razrešitve vseh medsebojno odprtih zadev.


Pravna podlaga zbiranja podatkov


Osebne podatke bomo zbirali samo v obsegu in izključno za namen, za katerega nam jih posredujete na podlagi soglasja, oziroma je potrebno za izpolnitev pogodbe, naše zakonite obveznosti ali zakonitega interesa.
Vaši podatki se obdelujejo v skladu z veljavnimi predpisi glede na podlago po kateri so pridobljeni:


• na podlagi vaše izrecne privolitve za obdelavo osebnih podatkov (podatki, posredovani v spletnih ali pisnih obrazcih, elektronskih sporočilih, po telefonu ipd.);
• za potrebe sklenitve in izvajanja/izpolnitve pogodbe na vašo zahtevo (podatki vezani na s strani posameznika naročene storitve);
• na podlagi zakonitih interesov (podatki o obisku spletne strani);
• za izpolnitev naše zakonske obveznosti (podatki zbrani na podlagi predpisov, ki nas zavezujejo).


Rok za hrambo vaših osebnih podatkov


Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami (ime, priimek, naslov, elektronska pošta), hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 10 let, kolikor znaša zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), dlje pa le v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Podatke, ki se posredujejo uporabnikom v zvezi z naročilom po elektronski pošti (elektronski naslov, številka naročila, cena za plačilo, ime in priimek, naslov za dostavo, način plačila, naslov na računu, naročeni artikli in njihova cena) se bodo hranili eno leto od posredovanega sporočila.


Razkritje ali prenos vaših osebnih podatkov tretjim osebam


Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Vertles d.o.o., ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov v zgornjih točkah, in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju Vertles d.o.o. zagotavljajo tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov. To so:


• izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov;
• vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev;
• razvijalci in uvajalci programskih rešitev;
• ponudniki vmesnikov za pošiljanje e-pošte in SMS-sporočil;
• izvajalci spletnega oglaševanja (na Googlu, Facebooku, Instagramu idr.);
• tiskarji;
• dostavne službe;
• državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.


V vseh primerih bomo zagotovili, da bodo pogodbeni obdelovalci ravnali v skladu z našimi navodili in da bo ustrezna raven varnosti osebnih podatkov ter način obdelovanja opredeljena v pogodbi o obdelavi osebnih podatkov.


Vaše pravice


Vedno imate brezplačno na voljo in/ali lahko uveljavljate naslednje pravice:


• pravico zahtevati informacije o tem, ali in katere osebne podatke obdelujemo;
• pravico zahtevati, da se nepravilni osebni podatki popravijo, dopolnijo ali spremenijo;
• v določenih okoliščinah imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Slednje velja zlasti za podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja, pa za to nimamo zakonitega interesa, zakonske obveznosti, ali niso potrebni za izpolnitev pogodbenih obveznosti;
• kadar koli lahko prekličete soglasje za obdelavo in uporabo vaših osebnih podatkov v celoti ali delno, vse z učinkom za naprej. Preklic soglasja torej nima vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica;
• imate pravico do pridobitve vaših osebnih podatkov, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, da se z vprašanji, pripombami, pritožbami ali zahtevami v zvezi s tem Pravilnikom ali obdelavo vaših osebnih podatkov, obrnete na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov;
• imate tudi pravico, da se pritožite pristojnemu nadzornemu organu, če menite, da so z obdelavo vaših osebnih podatkov kršeni predpisi. V Republiki Sloveniji je pristojni nadzorni organ Informacijski pooblaščenec: https://www.ip-rs.si.

Če želite uveljaviti zgoraj navedene pravice, ali imate vprašanja o vaših osebnih podatkih, ki jih hranimo, nam pišite na elektronski naslov: #EM#696f646c446a74686c636f62626961623e627b#EM#. O vaši zahtevi bomo odločili v najkrajšem možnem času, najdlje pa v roku enega meseca od prejema popolne zahteve.

Obenem vas želimo obvestiti, da nam zaradi zagotavljanja točnosti in ažurnosti vaših osebnih podatkov nemudoma sporočite vsakršno spremembo vaših osebnih podatkov, da bomo lahko ustrezno posodobili naše zbirke osebnih podatkov.

Varnost osebnih podatkov


Podjetje Vertles d.o.o. sprejema številne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi poskušamo zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov ter zaščito pred nenamernim ali neprostovoljnim uničenjem, nenamerno izgubo, spreminjanjem ali kakršnimkoli nepooblaščenim razkritjem, dostopom ali uporabo. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni. Vaše osebne podatke hranimo v varnem okolju na varnih strežnikih.

Prav tako s pogodbo zahtevamo, da enako ravnajo pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki pridejo v stik z osebnimi podatki. Prav tako se zavzemamo za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta, ker pa se lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.


Piškotki in podobne tehnologije


Piškotki so majhne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo s spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljamo jih, da zagotovimo nemoteno delovanje naše spletne strani, varnost in boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Če v svojem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Spletna stran Orodjeindom uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino podstrani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer svoje ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

Nujni piškotki: Gre za piškotke, ki so nujno potrebni za prikaz in pravilno delovanje spletne strani. Uporabljamo jih, da vam omogočimo nemoteno uporabo našega spletnega mesta.
Funkcionalni (nastavitveni) piškotki: Te piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in vam pomagali pri funkcionalni uporabi spletne strani.
Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za spremljanje in analizo obiskov ter prometa na naši spletni strani. Z njihovo pomočjo lahko še izboljšamo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani. Oglaševalski piškotki: Piškotke tretjih oseb in lastne piškotke uporabljamo za prikaz oglasov na lastni spletni strani in drugih spletnih straneh.

Prosimo vas, da redno spremljate to spletno mesto, saj vas bomo preko nje redno obveščali o vseh novostih. Prosimo upoštevajte, da se lahko to obvestilo o zasebnosti občasno spremeni, in da boste zavezani tudi k spoštovanju določil v vsakokrat veljavnem obvestilu. O vsaki spremembi obvestila o zasebnosti vas bomo pred začetkom veljavnosti spremembe pravočasno obvestili na tem spletnem mestu.